I often use this for salad, teriyaki source and paste, to add some accent in the dishes.
If you want to maximize the flavor of the sesame, I recommend to roast it on the pan.
It is a very simple and quick process but it makes a huge difference.
**************************
ごまがとっても好きです。
サラダに入れたり、照り焼きソースにふりかけたり、ごま和えを作ったり、使い方は色々ですよね。
ごまの味を最大限に引き出すには、フライパンでさっとローストすると良いですよ。
この一手間が大きな違いを生みます!
Here is the recipe of the daikon carrot salad with the sesame and lemon.
Ingredients for 2 people
- 1/4 daikon
- 1 carrot
- 10 g of sesame
- 1.5 large spoon of olive oil
- 1 spoon of fresh pressed lemon source
- 1/2 small spoon of salt
- 1 small spoon of brown sugar (or normal sugar)
- Some grating lemon skin
Procedure
1. Peel the skin of the daikon and carrot and grate them in a bowl.
2. Roast the sesame.
3. Mix the seasonings and make a dressing.
4. Put the sesame and the dressing in 1.
**************************************
ごま大活躍の大根とにんじんのなますのレシピです。
材料 (2人分)
・大根 4分の1
・にんじん 1本
・ごま 10 g
・オリーブオイル 大さじ1.5
・レモン汁 大さじ1
・塩 小さじ2分の1
・黒砂糖(または普通の砂糖) 小さじ1
・レモンの皮少々
作り方
1.大根とにんじんの皮をむき、すりおろす。
2.ごまをローストする。
3.調味料を混ぜ合わせ、ドレッシングを作る。
4.ごまとドレッシングを1に和える。
Bon appétit!
Azu
No comments:
Post a Comment