Thursday, May 2, 2019

How to maximize the taste of the sesame? / どうやってごまの味を引き出すか

I personally like the sesame very much.
I often use this for salad, teriyaki source and paste, to add some accent in the dishes.

If you want to maximize the flavor of the sesame, I recommend to roast it on the pan.
It is a very simple and quick process but it makes a huge difference.

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ごまがとっても好きです。
サラダに入れたり、照り焼きソースにふりかけたり、ごま和えを作ったり、使い方は色々ですよね。

ごまの味を最大限に引き出すには、フライパンでさっとローストすると良いですよ。
この一手間が大きな違いを生みます!




Here is the recipe of the daikon carrot salad with the sesame and lemon.

Ingredients for 2 people

- 1/4 daikon 
- 1 carrot
- 10 g of sesame
- 1.5 large spoon of olive oil
- 1 spoon of fresh pressed lemon source
- 1/2 small spoon of salt
- 1 small spoon of brown sugar (or normal sugar)
- Some grating lemon skin

Procedure

1. Peel the skin of the daikon and carrot and grate them in a bowl. 
2. Roast the sesame. 
3. Mix the seasonings and make a dressing.
4. Put the sesame and the dressing in 1.

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ごま大活躍の大根とにんじんのなますのレシピです。

材料 (2人分)

・大根 4分の1
・にんじん 1本
・ごま 10 g
・オリーブオイル 大さじ1.5
・レモン汁 大さじ1
・塩 小さじ2分の1
・黒砂糖(または普通の砂糖) 小さじ1
・レモンの皮少々

作り方

1.大根とにんじんの皮をむき、すりおろす。
2.ごまをローストする。
3.調味料を混ぜ合わせ、ドレッシングを作る。
4.ごまとドレッシングを1に和える。






Bon appétit!

Azu

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