Thursday, May 2, 2019

Chicken wing with apple teriyaki source/ 手羽先のりんご照り焼きソース



Do you know that apple makes a very sweet tasteful source?
Today, I improvised a teriyaki source with apple.
Apple helps a lot to eliminate the smell of meat and softens the meat as well.

Here is the recipe which I developed.

Ingredients for 2 - 3 persons

- 10 chicken wings
- 1/2 apple
- 1 small piece (about 5 g) of ginger 
- 1 small piece of garlic
- 3 large spoon of soy source
- 4 large spoon of white wine or better sake (Japanese rice wine)
- 1 large spoon of honey 
- Some olive oil

Procedure

1. Grate apple, ginger and garlic and mix them with all seasonings in a bowl. 
2. Put chicken wings in the source and leave them for about 1 h or more.
3. Heat the pan, put some olive oil and put chicken wings with the source. Cover the pan and keep cooking for 20 min at a low to middle heat. Turn the chicken wings every 5 mins so that they will be cooked well. If there is less source, add some water so that it will not get burned. 
4. Increase the heat so that the source will be caramelized and the skin of the chicken wings will be grilled a little bit. 
5. Serve the chicken wings in the dish.

Easy, isn't it? 😉


I served the chicken with:
- Daikon carrot salad
- Yu-dofu (tofu soup)
- Rice

************************************

りんごで甘くて濃厚なソースが作れることをご存知でしょうか?
今日はすりおろしりんごを使って、照り焼きソースを作ってみました。
りんごはお肉の臭みを消してくれ、さらにお肉を柔らかくしてくれます。

では、オリジナルレシピをどうぞ!

材料(2、3人分)

・手羽先 10個
・りんご 2分の1
・しょうゆ 大さじ3
・酒 大さじ4
・はちみつ 大さじ1
・しょうが 1片(5gほど)
・にんにく 1片

作り方

1.りんご、しょうが、にんにくをすりおろし、調味料を加える。
2.手羽先を入れ、1時間以上置く。
3.なべに油をひき、手羽先とソースを入れる。ふたをして、弱~中火で20分蒸し焼きにする。途中水分がなくなってきたら、水を足す。
4.火を少し強め、照り焼きにし、肉の表面に少し焼きをつける。
5.お皿に盛り付ける。

とっても簡単にできますよ!

一緒に作った品は以下のとおり。
・大根とにんじんのなます
・湯豆腐
・ご飯









Bon appétit!

Azu

No comments:

Post a Comment