Happiness is eating :) Hi, I am Azu, a Japanese woman who lives in Germany. I try to discover a nice fusion of the Japanese traditional kitchen and European cuisines. Bon appétit! 幸せは食べること♪ こんにちは、あずです。ドイツに住んでいます。日本とヨーロッパの家庭料理の融合を求めたレシピを皆様にお届けします。
Wednesday, May 1, 2019
Fresh tomato chili con carne / フレッシュトマトのチリコンカン
This receipt was actually improvised by my husband's failure: he forgot to buy a canned tomato which was indeed necessary for the chili con carne.
Solution: why don't we make some tomato juice from fresh tomatoes?!
And result: wow, it's actually much better than usual! 😤💗
So today, I would like to share my original chili con carne recipe.
Ingredients:
- 300 g of minced beef
- 2 onions
- 1/2 zucchini
- 1 red paprika
- 1 carrot
- 250 g of tomato
- 250 g of cooked kidney bean
- 200 g of cooked chick bean
- 2 glasses of water with beef stock powder
- 2 glasses (about 1/4 bottle) of red wine
- 1 large spoon of paprika powder
- 1/2 small spoon of cayenne pepper
- 1/2 small spoon of salt (please adjust depends on the taste)
- 2 bay leaves
- Some olive oil
- Some dried chili
- Some black pepper
- Some thyme (or other harb)
Procedure:
1. Cut the vegetables into small pieces. There is no rule how to cut but they should be small.
2. Put fresh tomatoes in a mixer or juicer to make a tomato juice.
3. Heat the pan, put some olive oil, and put the minced beef and fry it at a high heat. Add the vegetables prepared in the 1 and salt and fry them at a middle heat for 5 - 10 min, until they will be cooked.
4. Add the beans into 3. If you use canned beans, I recommend to put the bean juice as well.
5. Add water with beef stock powder, red wine, and all seasonings and cover the pan. Cook for 30 to 40 min at a low heat. If there is not enough moisture, add some water.
6. Serve in the dish. I recommend you to serve with some rice, fresh tomatoes and avocado. You can also add some chili source or granting cheese.
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今日のレシピは、夫のある失敗から発明されました。
チリコンカンを作るにはどうしてもトマト缶が必要なのですが、夫がトマト缶を買い忘れてしまったのです。
どうしよう…と迷った挙句見つけた解決策は、「じゃあ生のトマトで作ってみる?」
そしてその結果、「…あれ?いつもよりも格段に美味しいぞ!(笑)」
というわけで、今日はフレッシュトマトを使ったオリジナルチリコンカンレシピです。
材料
・ひき肉 300 g
・たまねぎ 2 個
・ズッキーニ 2分の1本
・赤パプリカ 1個
・にんじん 1本
・トマト 250 g
・煮てあるインゲン豆(キドニービーン)250 g
・煮てあるヒヨコ豆 200
・コンソメスープ 2カップ
・赤ワイン 2カップ(4分の1本)
・粉末パプリカ 大さじ1
・カイエンペッパー 小さじ2分の1
・塩 小さじ2分の1(お好みで調節してください)
・ローリエ 2枚
・オリーブオイル 適量
・乾燥唐辛子(鷹の爪)適量
・こしょう 適量
・タイム (お好きなハーブでも可) 適量
作り方
1.野菜を細かく切る。切り方は自由だけど、小さくなるように。
2.トマトをミキサーにかけ、ジュースにする。
3.なべを温め油をひき、強火でひき肉をいためる。野菜を加え、塩をふり、しんなりするまで中火で5~10分いためる。
4.3に豆を加える。もし缶の豆を使うときは、缶に入っている汁を入れても良い。
5.4にコンソメ、赤ワイン、その他の調味料全てを加える。弱火で30分から40分煮込む。もし水分がなくなってきたときは、水を足す。
6.お皿に盛り付ける。ご飯とトマト、アボカドと一緒に食べるとよりおいしい。タバスコやすり下ろしたチーズを加えても美味。
Bon appétit!
Azu
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