Sunday, April 28, 2019

Spagetti with green asparagus, salad with cherry tomatoes / 緑アスパラのスパゲッティとチェリートマトのサラダ

It was so cold today that I cannot believe that this is actually end of April.
The fresh green asparagus brings a nice feeling of spring though. 
I put also some shallots to intense the flavor.  

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今日は4月末とは思えないほど寒い日でした。
でも新鮮な緑アスパラが春の雰囲気を運んできてくれました。
エシャロットを加えることで、より味に深みが出ます。



I usually eat pasta with a salad.
Today, I served the cherry tomatoes with basil. 
Perhaps it is one of the most simple and delicious one if you have a luck with the quality of tomatoes ;)
The dressing is also home made: balsamic and soy source with some olive oil.
The balsamic goes wonderfully with the sour tast of the tomatoes and the soy source balances them even better. Please try.

Olive oil : balsamic : soy source = 1.5 : 1 : 0.3

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我が家ではパスタの日にはたいていサラダがつきます。
今日はチェリートマト(茎についた状態で売っているミニトマトの一種)とバジルのサラダを用意。
おそらく一番簡単だけど一番おいしい...もし良いトマトに出会えたのならば☆
ドレッシングは手作りです。バルサミコ、しょうゆ、オリーブオイルを使っています。
バルサミコがトマトの酸味と絶妙にマッチし、さらにしょうゆがその2つのバランスをもっと引き出してくれる感じでしょうか。
ぜひ作ってみてください。

オリーブオイル : バルサミコ酢: しょうゆ= 1.5 : 1 : 0.3

の配合です(だいたい)。



Bon appétit!
いただきます!

Azu

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